In gesprek over citizen science, biodiversiteit en gezondheid
Afgelopen zomer hebben het Amsterdamse Bos en het Athena Instituut, onderzoeksinstituut van de Vrije Universiteit Amsterdam hun krachten gebundeld om twee podcasts op te nemen. Deze afleveringen bieden een inspirerende kijk op hoe wetenschap en natuur elkaar versterken om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.
Citizen Science en biodiversiteit
De eerste aflevering richtte zich op citizen science en biodiversiteit, waarbij werd besproken hoe inwoners kunnen bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek en het behoud van natuur. Aan tafel zitten ecoloog Sasja Voet, professor Marjoleine van der Meij en onderzoeker Baiba Prūse.
Natuur en gezondheid
De tweede aflevering ging in op de relatie tussen natuur en gezondheid, en hoe tijd doorbrengen in de natuur ons welzijn bevordert. Je hoort en ziet assistent professor Kristiaan Kok, onderzoeker Nicole Heise Vigil, PhD-onderzoeker Sanne Raap en Pieter Haasnoot (Manager Natuur, Publiek & Media, Amsterdamse Bos).
Over
De podcasts zijn een samenwerking tussen het Amsterdamse Bos en het Athena Instituut, een onderzoeksinstituut van de Vrije Universiteit Amsterdam. De opnamen zijn gemaakt aan de oever van de Bosbaan op een van de dagen van de vierjaarlijkse EASST conferentie. De samenwerking belicht twee belangrijke thema's.
Het Athena Instituut pakt complexe maatschappelijke problemen aan, zoals klimaatverandering, gezondheidsongelijkheid en sociale onrechtvaardigheid. Dit doen we door het ontwerpen, faciliteren en analyseren van multistakeholderprocessen.
Camera en editing door Social Media Men.