Pad tot huidige pagina

Renovatie Kleine Speelweide

Eind september starten we met groot onderhoud van de Kleine Speelweide. De uitvoerende werkzaamheden duren ongeveer 3 weken. Om de nieuwe grasmat de kans te geven zich goed te ontwikkelen blijft de Kleine Speelweide afgesloten tot voorjaar 2025.

Op meerdere locaties in het Bos blijft in natte periodes veel water staan. We werken eraan om wateroverlast te verminderen door drainage te vervangen of aan te leggen, grondwerk te doen en grasmatten opnieuw aan te leggen. De Kleine Speelweide is de eerste locatie die we aanpakken.

Kleine Speelweide afgesloten tot voorjaar 2025

Eind september starten de werkzaamheden. We verwijderen de oude grasmat, leggen drainage aan en na het nodige grondwerk zaaien we gras in voor de nieuwe grasmat. Ook knappen we het wandelpad op dat langs de speelweide loopt. Deze werkzaamheden duren ongeveer 3 weken. Wandelaars en fietsers kunnen het werk passeren via de parkeerplaats Duizendmeterweg.

Het ingezaaide gras heeft tijd en rust nodig om zich te ontwikkelen tot een goede grasmat. Hoe snel die ontwikkeling gaat, heeft alles te maken met de weersomstandigheden. We sluiten de Kleine Speelweide met hekken af tot voorjaar 2025.