Stages in het Amsterdamse Bos
Het Amsterdamse Bos is als leer-werkorganisatie een van de mooiste leslokalen van Amsterdam. Jaarlijks bezoeken veel scholen het Bos en wekelijks werken stagiairs mee aan het onderhoud ervan. Het doel is om de talenten te helpen ontwikkelen van scholieren die interesse hebben in bos- en natuurbeheer en de flora en fauna van het Bos.
Beroepsgerichte-, snuffel- of maatschappelijke stage
Leerlingen van de middelbare school of beroepsonderwijs kunnen in het Bos, een erkend leer-werkbedrijf, stage komen lopen. Om een zo goed mogelijke stage te kunnen bieden nodigen we de stagiair eerst uit voor een kennismakingsgesprek. Daarbij bespreken we de leerdoelen en motivatie van de leerling. Samen bepalen we of het Bos de juiste plek is om een stage te komen lopen. Voldoet het Bos aan de stagewensen van de stagiair, dan kijken we of er een stagebegeleider beschikbaar is om de stagiair voldoende te kunnen begeleiden.
Wat bieden we jou?
- Werkervaring in een professionele werkomgeving
- Een betrokken stagebegeleider
- Het prachtige Amsterdamse Bos als werkplek
Wat verwachten wij van jou?
- Duidelijke leerdoelen of anders motivatie
- Pro actieve houding: niet (alleen) meekijken, maar meewerken
- Goede motivatie
- Respect voor de stagebegeleider
Contact
Wil je je aanmelden voor een stage, of heb je vragen, mail dan naar onze stagecoördinator Kayleigh Ranzijn (k.ranzijn@amsterdam.nl).
Natuureducatie
Voor scholen: je kunt ook met de klas het Amsterdamse Bos in. Kijk voor meer informatie op de pagina van De Boswinkel.
Re-integratie
Mensen die al lang een uitkering hebben, krijgen via de Dienst Werk en Inkomen (gemeente Amsterdam) trajecten aangeboden om met behoud van uitkering te werken en om zo terug te keren op de arbeidsmarkt. Ook taakgestraften en ex-verslaafden wordt op deze manier een kans geboden. Het doel is om regelmaat op te bouwen, werkervaring op te doen en structuur in de week te krijgen. Deelnemers maaien het riet en het gras, snoeien bomen en struiken, herstellen de paden en schilderen de bruggen en bankjes. Van het hout uit het bos maken ze steigers en beschoeiingen. Jaarlijks vindt een aantal mensen via deze weg een reguliere baan.
Natuureducatie
Voor scholen: je kunt ook met de klas het Bos in! Kijk voor meer informatie op de pagina van De Boswinkel.